joancotxà.bloc.cat

Altre lloc Blocat | Xarxa de blocs catalans

jo també vull un Estat propi

En motiu de la Diada Nacional, m’adhereixo a la campanya "jo també vull un Estat propi" promoguda per en Xavier Mir.

La recent operació de maquillatge practicada a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya ha demostrat la impossibilitat de convertir Espanya en un Estat federal assimètric, que reconegui el seu caràcter plurinacional i que faci possible que les polítiques que afecten més directament als ciutadans es defineixin i es decideixin íntegrament des de Catalunya. Segurament, des d’una òptica espanyola, un aprofundiment tant gran en l’autogovern de Catalunya posaria en qüestió la viabilitat de l’Estat espanyol i crearia una situació difícilment sostenible. El sostre d’autogovern del nou Estatut és doncs el màxim al qual podem aspirar dins l’Estat espanyol. Un Estat que repetidament ha demostrat que és aliè als interessos i a la voluntat de les catalanes i els catalans. Per això la única alternativa possible una Espanya de les Autonomies insuficient i ineficaç és la independència de Catalunya.

Al segle XXI, en un estadi avançat d’integració política i econòmica a nivell Europeu, s’estan demostrant més útils i eficaces les administracions de dimensions mitjanes que els vells Estats-nació, impotents davant del mercat mundial o les superpotències i, al mateix temps, incapaços d’adaptar-se a les necessitats múltiples i diverses dels seus ciutadans.

Per això, l’Onze de Setembre de 2006, gairebé 300 anys després de la pèrdua de l’Estat propi, aleshores en el marc d’una monarquia hispànica, ha arribat el moment de recuperar-lo, ara en el marc de la Unió Europea.

[@more@]

2 Comments

   Narcís Sastre wrote @ setembre 6th, 2006 at 11:17   

Té sentit tornar a pactar amb el PSC-PSOE, doncs?

   garden designer essex wrote @ abril 19th, 2011 at 2:43   

No hi ha dubte que molts estan utilitzant l’avanç de la tecnologia. I en la tecnologia de fet és realment una gran ajuda i l’ajuda dels esforços humans existents. Potser només en el moment en què el país va florir i tenen la capacitat de ser ben conegut en aspectes específics.

Sorry, the comment form is closed at this time.